Egy tanácsadó, segítő szakember az általa megtett szakmai út, az elvégzett képzések, az eddigi munkák, a hivatásához való viszony, a magánemberi és szakmai identitásának integráltsága - illetve biztosan sok egyéb - alapján szemlélhető, értékelhető... Számomra az utóbbi kettő a legfontosabb. Azonban egy ilyen rövid bemutatkozás során leginkább az első háromról lehet, érdemes beszámolni. A többi a honlap egyéb részeiből, és elsősorban talán csak a személyes találkozásból derül ki igazán. De azért leírom ide, amit elsőre fontosnak tartok az említett szempontok kapcsán...

2002-ben végeztem az ELTE pszichológia szakán. Az eltelt időszakban segítőként az egészségügyben, az oktatásban, valamint a szociális szférában egyaránt dolgoztam. A közalkalmazotti létet hátrahagyva kipróbáltam magam a for-profit világban is. A munkáim során leginkább szem előtt tartott szakmai tartalmak: a változás folyamata, az egyén és az őt körülvevő világ viszonyai, az erőforrások mozgósítása, az egyensúly keresése, az együttműködést elősegítő kommunikáció, az egyéni és csoportos önismeret/önreflexió illetve a tudatosság elmélyítése.

A módszerspecifikus képzéseim mindegyikében megjelenik valamilyen formában a rendszerszemlélet. Család- és párterapeuta vagyok, de hosszabb-rövidebb időt eltöltöttem a pszichodráma, a videó tréning és az NLP képzéseken való részvétellel is. Közel 15 éve foglalkozom egyéni-, pár- és családterápiával, valamint körülbelül 5 éve szervezetek fejlesztésével. A legtöbbet a klienseimnek köszönhetem. Minden segítő és tanácsadó folyamat során kölcsönösen tükröt tartottunk egymásnak, s nemcsak ők, hanem én is igyekeztem őszintén szembenézni a hiányosságaimmal és lehetőségeimhez mérten megdolgozni azokat... Tartok valahol az utamon... Közel sem a végén, de nem is a legelején. Amit mindenképpen adni szeretnék a klienseimnek, az a személyes és inspiráló figyelem... Egy kölcsönösségen alapuló szakmai kapcsolatot ajánlok, amelyben talán mégis az „emberség” az egyik legfontosabb erőforrás – a kliensek és a magam számára egyaránt!